Initiatieven vanuit de wijk

Fietsen met de Alpe d’HuZes voor kankerbestrijding

Vorig jaar schaatste Henri Jonker op de Weissensee om geld in te zamelen voor onderzoek naar Cystic Fibrosis en was het Peter Hondelink die heeft mee gefietst met de Alpe d’Huzes van de KWF kankerbestrijding met als thema: ‘Opgeven is geen optie!’ Dit jaar is het Ruud van Wee die de Alpe d’Huez heeft beklommen met hetzelfde doel. Hieronder volgt zijn verslag.
Ruud afdaling2
Alpe D’Huez en hoe het afliep!

Zoals in de vorige Hovenhier gemeld is, heb ik (Ruud van Wee) op 6 juni deelgenomen aan het evenement Alpe D’HuZes. Doel van dit evenement is naast het geld ophalen voor onderzoek naar kankerbestrijding, een sportieve prestatie neerzetten door zo vaak mogelijk de berg Alpe d’Huez te beklimmen.

Hoe is het afgelopen?

Uiteindelijk heeft het team waar ik deel van uit maakte (het team van veevoederbedrijf ForFarmers Hendrix) het enorme bedrag van ruim € 90000 aan sponsorgeld opgehaald. Zonder alle hulp en medewerking van o.a. WSV de Hoven, de Spar, buurtbewoners, familie, vrienden en  bedrijven was dit nooit gelukt. Namens stichting Alpe d’Huez en KWF en alle mensen die in de toekomst geholpen zullen worden met het onderzoek, wil ik iedereen bedanken hier voor!!

En de beklimming van Alpe d’Huez

De beklimming is bijna 14 km lang en je stijgt dan in totaal 1061 meter. Gemiddeld 8% stijging met uitschieters tot 12%. En in totaal 21 bochten tot de top. Je begint bij bocht 21 en telt dan af naar 0.

‘s Nachts om 2 uur opgestaan en eerst een flinke maaltijd pasta naar binnen gewerkt. Daarna om 3.15 uur de berg afgedaald achter een motor. Erg donker en koud was dat! Om vervolgens om kwart voor 5 te beginnen met de eerste beklimming. De spanning zat dan wel in de benen: hoe zal het gaan? Vanaf 5.00 uur werd het langzaam licht. De eerste beklimming ging net als de tweede en derde beklimming voorspoedig. Elke keer in rond 1 uur en 45 minuten boven.  Echter tijdens de vierde beklimming ging het mis met de maag. Bij bocht 18 kreeg ik last van een “brok”in de maag; waardoor je geen voedsel en vocht meer verteert. Tja, dat gaat dan natuurlijk niet lang goed. Uiteindelijk na 4 stops wel boven gekomen en de laatste 200 meter door een enthousiaste supporter naar boven geduwd. Hierna gestopt en kwam de maag ook weer tot rust. Uiteindelijk wel zeer tevreden en ook trots met de vier beklimmingen, meer zat er echt niet in! Ik durf wel te zeggen dat zonder de supporters op de berg het nooit gelukt was zo vaak omhoog te komen. Ook deze mensen leveren een topprestatie door van 5 tot 20.00 uur iedereen aan te moedigen! Geweldig hoe iedereen meeleeft en elkaar probeert te helpen!

En daarna…

Uiteindelijk zijn we met alle mensen van het team en alle fietsers van Big Challenge (allemaal fietsers werkzaam in de landbouw) om 19.45 uur gefinisht. Daarna weer veel gegeten en proberen te herstellen. En de dag er na nog vrijwilligerswerk gedaan. Bij thuiskomst in de nacht nog een biertje gedronken met Norma (mijn vrouw).  En de dag er op weer op de fiets:  40 kilometer de benen los trappen.  Omdat ik op de dag zelf tijdens de laatste klim diep ben gegaan,  heeft het ruim twee weken geduurd voordat de benen weer de oude waren.

Wat was het mooiste?

Tijdens de week dat ik hier ben geweest zal mij vooral bij blijven hoe de mensen in zo’n week voor elkaar er zijn. Allemaal met één doel voor ogen: alle leed veroorzaakt door kanker moet stoppen! Geweldig wat een sfeer! Kort samengevat: mocht je er over denken je ook in te zetten voor Alpe d’HuZes kan ik alleen maar zeggen: doen!!

Klik hier voor mijn actiepagina op de website van Alpe d’HuZes.

Ruud van Wee, Leliestraat 1
normaenruud@kpnmail.nl