Speeltuin

De leden van de Werkgroep Speeltuin, verantwoordelijk voor de coördinatie en uitvoering van onderhoud aan de speeltoestellen, zijn in het voor- en najaar een groot aantal dinsdagavonden in de speeltuin te vinden voor kleinere onderhoudswerkzaamheden en aanpassingen aan speeltoestellen. Maandelijks worden inspectierondes uitgevoerd, naar aanleiding hiervan worden reparaties uitgevoerd. Elk jaar wordt de speeltuin door een onafhankelijke instantie gekeurd.
Om in een keer een hoop klussen af te ronden wordt er jaarlijks een werkpicknick georganiseerd. Hierbij worden vrijwilligers gevraagd om op een zaterdag de werkgroep te komen ondersteunen bij allerhande onderhouds- en sloopwerkzaamheden. Voor een lunch wordt gezorgd. Dit jaar vond de werkpicknick plaats op 15 mei.
In speeltuinen is al jaren een trend waarneembaar naar meer natuurlijke materialen, en naar minder vooraf vastgelegde speelomgevingen, waarin kinderen zelf mogelijkheden bedenken, initiatieven kunnen ontplooien en daardoor fantasierijker worden. Door elementen als boomstammen, water en zand komen de kinderen in contact met de natuur en wordt het uitdagender en spannender. De plek om een natuurlijke speelzone te realiseren was, door de afbraak van een groot oud speeltoestel, al voorhanden. Samen met de ideeën en wensen vanuit de wijkaanpak is er een plan gemaakt welke in het voorjaar is gerealiseerd. Via extra klusdagen en de hulp van extra vrijwilligers is er iets moois ontstaan, wat na verloop van tijd verder uitgebreid kan worden. De kinderen stonden te popelen van ongeduld om te kunnen gaan spelen op hun nieuwe stek. Helaas moesten zij even geduld hebben voordat de waterhandpomp en de ingezaaide heuvels gebruikt mochten worden. De kinderen hebben de afgelopen zomer al veel pret gehad met het zelf opgepompte water. Het water uit de pomp hebben we natuurlijk wel even laten testen. De kwaliteit van het water is goed.

• Zat 19/8/2017: Oud papier
augustus 2017