Jeugdactiviteiten

Activiteitenverslag Werkgroep Jeugd en Jongeren seizoen 2012/2013

Vrijdagavond 18 januari 2013
Deze vrijdag ging het dak eraf bij ‘t Hovenhuus. Naast de normale bingo hebben we met elkaar een muziek bingo gedaan. Jongeren moesten aan de hand van geluidsfragmenten en foto’s de goede artiesten aankruisen op hun bingokaarten. Van Gordon tot Gers Pardoel en van K3 tot SnoopDogg. Het was een groot bingofeest!
image
Vrijdagavond 21 december Christmas Dance and Sing.
Iedereen was in kerststemming en op z’n mooist gekleed, want de kerstvakantie was begonnen.
Er was een echte DJ van Raster, met coole muziek.
De opkomst was goed en iedereen had er zin in want je kon met je outfit of met je danspassen een vette prijs winnen. Er was een WII geïnstalleerd en iedereen danste mee, het was een super gezellige en geslaagde afsluitende activiteit van het seizoen 2012.
De Werkgroep Jeugd wenst jullie allemaal een heel goed 2013 en bedankt iedereen voor zijn of haar komst en hulp van het afgelopen jaar.
Tot de volgende activiteit.. Op vrijdag 18 januari

Vrijdagavond 18 mei Spelletjesavond
Vanwege het hemelvaartweekend en het prachtige weer waren er niet veel kinderen in de eerste groep (5 kinderen), maar dit mocht de pret zeker niet drukken. Er zijn allerlei leuke spelletjes gedaan en natuurlijk lekker in de speeltuin gespeeld. Door de lage opkomst van de tweede groep (3 kinderen) is besloten deze activiteit niet door te laten gaan, de medewerkers van Raster hebben met deze groep iets leuks gedaan. Ondanks dat er niet veel kinderen waren was het toch een leuke avond.
Groeten van de Werkgroep Jeugd/Jongeren.

Vrijdag 20 april Fotos peurtocht en GPS speurtocht
Voor de eerste groep (ongeveer 40 kinderen) was een leuke fotospeurtocht in elkaar gezet, met foto’s van plekjes ergens op de Worp. De opdracht was een rekensom met een woord als uitkomst. Er werden groepjes gemaakt, wat bleek  nou ….de kinderen kenden de Worp zo goed dat ze al heel erg snel klaar waren. Goed gedaan hoor! Er werden om de tijd te vullen nog diverse spelletjes in de speeltuin gedaan, waarna iedereen met of zonder prijs tevreden naar huis ging. Voor de 2e groep was een GPS speurtocht bedacht, met een leuke creatieve route in het donker. Het was dan ook erg jammer dat de GPS apparaten het stuk voor stuk begaven, maar ondanks technische mankementen werd het een gezellige avond waarbij veel lol gemaakt is.

Vrijdag 15 maart laser gamen
Lasergamen tegen je ouders, vanwege het grote succes van vorig jaar herhaald. De opkomst was weer groot van zowel ouders en kinderen van de eerste en tweede groep. Het totaal aantal kinderen was 96! Hierdoor kon iedereen helaas maar 1 spel spelen, er werd een parcours uitgezet wat het spel extra spannend maakte. Tussendoor werd er gezorgd voor een lekkere kop koffie met een stroopwafel voor de ouders en voor de kinderen was er chips en drinken. Ook de opkomst van de tweede groep was goed van zowel de kinderen als de ouders.
Bij deze tweede groep werd een extra spannend element toegevoegd: de finale van Wie is de Mol? Dit spel liep al een tijdje, vanuit de Jilliebar en tijdens deze avond is besloten de finale ervan te spelen. Samengevat: de avond was weer een groot succes, het weer en de sfeer waren prima.

Vrijdag 20 januari Magic, Music & Numbers
De eerste activiteit van het nieuwe jaar begint met een wel heel aparte bingo, de eerste groep was weer goed vertegenwoordigd met 32 kinderen en iedereen had er veel zin in. Deze avond stond in het teken van Magic, Music en Numbers, de zaal was spannend donker gemaakt en er was gezorgd voor een leuk muziekje op de achtergrond. Dit alles had te maken met het Hollandse spel: Bingo, maar dan net even anders. Enthousiaste vrijwilligers beeldden de omgeroepen nummers uit, de nummers waren op hun T-shirt geschreven, dit maakte het extra leuk maar ook heel lastig. Voor de winnaars met een goede bingo waren er leuke prijsjes te winnen, natuurlijk moest er bij een valse bingo een liedje gezongen worden…wat niet altijd een straf was.
De opkomst van de 2e groep was minder groot, 14 kinderen die er veel zin in  hadden. Ook bij deze groep was er Magic, Music & Numbers maar dan in de vorm van levend bingo. Er werden een aantal groepen gemaakt, de stoelen werden in de vorm van een bingokaart neergezet, men kreeg papieren waarbij de getallen 1 t/m 30 moesten worden ingevuld en daarna in willekeurige volgorde worden neergelegd. Het spel kon beginnen, de cijfers werden hierbij ook in diverse talen opgelezen wat het allemaal extra spannend en lastig maakte. Je moest op de stoel gaan zitten zodra je cijfer genoemd werd. Besloten werd om het spel na een aantal ronden nog iets moeilijker te maken, waarbij de groepen het papier met de nummers moesten omdraaien. Hierdoor werd de kans op een foute bingo steeds groter. Het was een heel geslaagde en gezellige avond, waarbij veel plezier gemaakt is.

Activiteitenverslag Werkgroep Jeugd en Jongeren seizoen 2011

Vrijdag 16 december 2011 kerstgala-disco
Voor deze laatste activiteit van het jaar hadden de kids hun mooiste outfit aangetrokken. De zaal was mooi versierd en er was een echte cocktailbar met lekkere hapjes en drankjes. Iedereen was in kerststemming. Er werden vooraf consumptie- en hapjesbonnen uitgedeeld. Het plan was dat iedereen zelf hapjes en drankjes ging maken. Maar door de grote opkomst en de tijdsplanning is besloten de hapjes in eigen beheer te maken. Iedereen heeft uitbundig gedanst en meegezongen op Michael Jackson en Just Dance, er was namelijk een Wii geïnstalleerd. Aan het eind van de avond is er “stopdance” gedaan, dit was erg leuk en er waren 2 winnaars. De opkomst van de 2e groep was iets minder groot, maar wat zagen deze dames er ontzettend mooi uit en wat konden ze goed dansen. Het was een zeer geslaagde laatste activiteit van het jaar 2011.

Vrijdag 23 September 2011.

De aftrap van het nieuwe seizoen was deze ene keer niet op de 3e vrijdag van de maand, maar 1 weekje later in verband met het Jazzdans kamp van de Eskape. 2 stagères van Raster hadden de organisatie van deze activiteit op zich genomen. Er was een spellen circuit met 1. Rokkenvoetbal, 2. Touwtrekken en 3. een Stormbaan. De eerste groep kwam met 26 man sterk op dagen zodat we 4 teams konden maken. Elk team kon zo meerdere keren tegen elkaar strijden bij de verschillende spellen. Bij de stormbaan was het de bedoeling om in een estafette vorm te strijden, 2 teams tegen elkaar. Ook bij het touwtrekken werd door 2 teams tegen elkaar gestreden. Bij het rokken voetbal was het de bedoeling om met een grote blauwe of rode rok aan te voetballen. Door de rok was het bijna niet mogelijk de bal te zien zodra deze bij je voeten in de buurt kwam, dit zorgde voor een heleboel hilariteit! Met een kleine pauze tussen door, voor wat drinken en wat lekkers, was het een leuke eerste activiteit . Ook de oudste groep was goed vertegenwoordigd. Met wel 24 jongeren hadden we genoeg om ook 4 teams te kunnen maken. We speelden het zelfde circuit als bij de eerste groep alleen lieten het touwtrekken weg. Vooral de estafette op de stormbaan was een groot succes aangezien het al wat donker werd en  de baan wat aan de vochtig kant was. Het werd steeds lastiger om tegen de helling op te komen. Al met al weer een super avond voor onze jeugdige leden.

Vrijdag 18 Maart 2011 : Filmavond

De filmavond is goed bezocht. Om 18.30u zat de zaal vol met 44 kinderen uit groep 5,6 en 7. Gekozen was voor het thema Humor, vandaar dat we de film; Garfield hebben gedraaid. Doordat het nederlands gesproken was kon het door iedereen goed gevolgd worden. Met een korte pauze voor de popcorn en de ranja leek het net even een “echte” bioscoop! De tweede groep telde 23 jongeren. Zij hadden via Hyves kunnen stemmen op hun favoriete film. Vandaar dat binnen het thema humor was gekozen voor de film; Scarymovies. Voor een paar kinderen was de humor ver te zoeken en overheerste “scary” het meest! Dit betekende een gezellige boel in het bar gedeelte met chips, popcorn en de X-factor op de televisie. Ook hier hebben we kort gepauzeerd en kregen ze popcorn en ranja. Voor de volgende keer zijn de plannen alweer klaar. Kijk regelmatig op de activiteitenkalender van deze website.

Vrijdag 21 Januari 2011: Laser Game en Darts

De uitdaging van deze avond was om te laser gamen en te darten tegen je ouders. Om 18.30u liep ’t Hovenhuus in een keer helemaal vol. 35 kinderen en 25 ouders kwamen zich inschrijven voor een partijtje laser gamen. Door de grote opkomst kon iedereen 1 spel spelen en tussendoor in de grote zaal een partijtje darts spelen. Verder was er koffie, thee, ranja en cake en soesjes. Vanuit de Werkgroep Jeugd werd een beroep gedaan op de meegekomen ouders om zich op te geven voor de komende activiteiten die op de planning staan. Het heeft concreet 2 aanmeldingen opgeleverd en een aantal ouders die eerst de agenda thuis moeten raadplegen voordat ze zich definitief willen aanmelden. In ieder geval was het gezellig druk en de sfeer was bijzonder goed. Dat alleen is al reden genoeg om je aan te melden als nieuw werkgroeplid of je in te schrijven voor de vrijwilligerspoule. Ook hebben we een leuk presentje voor iedereen die bij 2 activiteiten komt helpen en zich inschrijft voor de vrijwilligerspoule! Na een korte pauze kwam de oudere jeugd in groepjes binnendruppelen. Ook hier was er een grote opkomst onder de jongeren, alleen was het aantal ouders beduidend minder dan in de jongste groep. Tussen het gamen door kon er gekeken worden naar de Voice of Holland met chips en nootjes en vanaf 21.00u kon de jeugd meedoen met het Darttoernooi in de grote zaal. Alles bij elkaar was het een geslaagde avond. Op de website van de WSV (activiteitenkalender) kunnen jullie het programma vinden voor de komende maanden. Ook kun je je aanmelden via Hyves voor de Werkgroep Jeugd en/of de Jilliebar.

Namens Anita, Marian en Saskia (WSV) en Judith, Jeniffer en Nicole (Raster).

 

Activiteitenkalender
  • Maa 23/7/2018: 't Hovenhuus gesloten i.v.m. zomervakantie
  • Zat 1/9/2018: Oud papier
  • Zat 13/10/2018: Oud papier
  • Maa 22/10/2018: 't Hovenhuus gesloten i.v.m. herfstvakantie
  • Zat 24/11/2018: Oud papier
  • Zat 22/12/2018: Oud papier
  • Maa 24/12/2018: 't Hovenhuus gesloten i.v.m. Kerstvakantie
Vind ons leuk op Facebook
augustus 2018
M T W T F S S
« Jun    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Bezoekers website
  • 2Aantal bezoekers online:
Archief
Delen