Wijkwinkel, Servicepunt Bibliotheek en Boekspot

logo bibliotheeklogo wijkwinkellogo boekspot
Vanaf 15 oktober zijn in De Hoven een Wijkwinkel, Servicepunt van de Bibliotheek én Boekspot gevestigd. Deze zijn te vinden in het geheel vernieuwde Hovenhuus aan de Leliestraat. In de Wijkwinkel kunnen wijkbewoners terecht voor informatie over wonen, welzijn en zorg. Bij het Servicepunt Bibliotheek kunnen inwoners van De Hoven hun bibliotheekmaterialen afhalen en terugbrengen. Thuis maar ook in het Hovenhuus is via de website van de bibliotheek uit de enorme collectie te reserveren. Bij Boekspot kunnen inwoners hun eigen boeken neerzetten en andere boeken weer meenemen. Tijdens de openingstijden van het Hovenhuus kunt u voor al deze nieuwe diensten rondom lezen en informatie terecht.
Het Hovenhuus is ruim open en sluit daarbij aan bij de extra service die de Wijkwinkel en Bibliotheek aan bewoners van De Hoven willen bieden. Van maandag tot en met donderdag kunt u er tussen 10.00 en 17.00 uur gegarandeerd terecht. En vaak is ook na 17.00 uur en in de weekenden het Hovenhuus geopend. In principe kunnen bewoners zelfstandig hun weg vinden in de Wijkwinkel en het Servicepunt. Zo nodig helpt de beheerder u op weg.
Servicepunt Bibliotheek
De Bibliotheek wil inwoners van De Hoven een extra service bieden door bibliotheekmaterialen dicht bij huis af te halen en terug te kunnen brengen. Daarnaast is via de website van de bibliotheek een enorme collectie te reserveren. Er is een computer in het Hovenhuus beschikbaar om direct daar uw bibliotheekzaken te regelen.
Wijkwinkel
Voor vragen over wonen, welzijn en zorg kunt u terecht in de Wijkwinkel. Of het nu gaat om plastic zakken voor luiers/kunststof inzameling, of omdat u zoekt naar leuke activiteiten in de wijk, of omdat u zich zorgen maakt om een buurtbewoner. Naast een basiscollectie folders kunt u via de website www.wijkwinkeldeventer.nl een antwoord vinden op uw vraag. Komt u er niet helemaal uit? Dan helpt de beheerder van het Hovenhuus u verder op weg. Voor meer informatie, klik op De Wijkwinkel informatie feb ’15
Boekspot
Naast de Wijkwinkel en het Servicepunt van de Bibliotheek bevindt zich ook een Boekspot in het Hovenhuus. Boekspots zijn kasten in scholen, theaters, verzorgingshuizen, bedrijven en horeca waar je boeken kunt delen met anderen. In de provincie Utrecht is dit een bekend concept. Voor Overijssel is dit de eerste Boekspot.
Met boeken in een Boekspot kunnen bewoners van De Hoven iemand blij maken Niet alleen door het boek zelf, maar ook door het delen van uw leeservaring die u noteert in het boek. En u maakt uzelf blij door een ander boek mee te nemen.
BoekStart inloopochtenden
Vanaf januari 2015 zijn de BoekStart Inloopochtenden gestart. Iedere donderdagochtend wordtvoorlezen Boekspot er van 10.00-11.00 uur voorgelezen en gezongen voor ouders met hun jonge kinderen (0-4 jaar). Ook krijgen ouders tips over het voorlezen aan kinderen. Deze Boekstart Inloopochtenden komen tot stand in samenwerking met de peuterspeelzaal Sam&Max en kinderdagverblijf Tante Kaat.
Meer weten?
Wilt u meer informatie over De Wijkwinkel en het Servicepunt van de Bibliotheek in De Hoven? Neem dan contact op met Maddi de Munnik, tel. 0570-675704 of kijk op www.obdeventer.nl of www.wijkwinkeldeventer.nl
Activiteitenkalender
  • Maa 23/7/2018: 't Hovenhuus gesloten i.v.m. zomervakantie
  • Zat 1/9/2018: Oud papier
  • Zat 13/10/2018: Oud papier
  • Maa 22/10/2018: 't Hovenhuus gesloten i.v.m. herfstvakantie
  • Zat 24/11/2018: Oud papier
  • Zat 22/12/2018: Oud papier
  • Maa 24/12/2018: 't Hovenhuus gesloten i.v.m. Kerstvakantie
Vind ons leuk op Facebook
augustus 2018
M T W T F S S
« Jun    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Bezoekers website
  • 2Aantal bezoekers online:
Archief
Delen