Wijkwinkel, Servicepunt Bibliotheek en Boekspot

Op De Hoven zijn neen Wijkwinkel, Servicepunt van de Bibliotheek én Boekspot gevestigdallemaal in ’t Hovenhuus aan de Leliestraat. In de Wijkwinkel kunnen wijkbewoners terecht voor informatie over wonen, welzijn en zorg. Bij het Servicepunt Bibliotheek kunnen inwoners van De Hoven hun bibliotheekmaterialen afhalen en terugbrengen. Thuis maar ook in ’t Hovenhuus is via de website van de bibliotheek uit de enorme collectie te reserveren. Bij Boekspot kunnen inwoners hun eigen boeken neerzetten en andere boeken weer meenemen. Tijdens de openingstijden van het Hovenhuus kunt u voor al deze nieuwe diensten rondom lezen en informatie terecht.

Het Hovenhuus is ruim open en sluit daarbij aan bij de extra service die de Wijkwinkel en Bibliotheek aan bewoners van De Hoven willen bieden. Van maandag tot en met donderdag kunt u er tussen 10.00 en 17.00 uur gegarandeerd terecht. En vaak is ook na 17.00 uur en in de weekenden ’t Hovenhuus geopend. In principe kunnen bewoners zelfstandig hun weg vinden in de Wijkwinkel en het Servicepunt. Zo nodig helpt de beheerder u op weg.

Servicepunt Bibliotheek

De Bibliotheek wil inwoners van De Hoven een extra service bieden door bibliotheekmaterialen dicht bij huis af te halen en terug te kunnen brengen. Daarnaast is via de website van de bibliotheek een enorme collectie te reserveren. Er is een computer in het Hovenhuus beschikbaar om direct daar uw bibliotheekzaken te regelen.

Wijkwinkel

Voor vragen over wonen, welzijn en zorg kunt u terecht in de Wijkwinkel. Of het nu gaat om plastic zakken voor luiers/kunststof inzameling, of omdat u zoekt naar leuke activiteiten in de wijk, of omdat u zich zorgen maakt om een buurtbewoner. Naast een basiscollectie folders kunt u via de website www.wijkwinkeldeventer.nl een antwoord vinden op uw vraag. Komt u er niet helemaal uit? Dan helpt de beheerder van het Hovenhuus u verder op weg. Voor meer informatie, klik op De Wijkwinkel informatie feb ’15

Boekspot

Naast de Wijkwinkel en het Servicepunt van de Bibliotheek bevindt zich ook een Boekspot in het Hovenhuus. Boekspots zijn kasten in scholen, theaters, verzorgingshuizen, bedrijven en horeca waar je boeken kunt delen met anderen. In de provincie Utrecht is dit een bekend concept. Voor Overijssel is dit de eerste Boekspot.
Met boeken in een Boekspot kunnen bewoners van De Hoven iemand blij maken Niet alleen door het boek zelf, maar ook door het delen van uw leeservaring die u noteert in het boek. En u maakt uzelf blij door een ander boek mee te nemen.

BoekStart inloopochtenden

Vanaf januari 2015 zijn de BoekStart Inloopochtenden gestart. Iedere donderdagochtend wordt er van 10.00-11.00 uur voorgelezen en gezongen voor ouders met hun jonge kinderen (0-4 jaar). Ook krijgen ouders tips over het voorlezen aan kinderen. Deze Boekstart Inloopochtenden komen tot stand in samenwerking met de peuterspeelzaal Sam&Max en kinderdagverblijf Tante Kaat.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over De Wijkwinkel en het Servicepunt van de Bibliotheek in De Hoven? Neem dan contact op met Maddi de Munnik, tel. 0570-675704 of kijk op www.obdeventer.nl of www.wijkwinkeldeventer.nl

Bibliotheek en internet-hoek

Bibliotheek en internet-hoek

Logo Wijkwinkel Deventer

Wijkwinkel Deventer

Logo bibliotheek

Deventer bibliotheek

Logo Boekspot

Boekspot