Toen en nu

In 2004 werd op initiatief van Deventer Wijkaanpak voor het eerst een festival georganiseerd onder de naam Wervelend Worp Weekend. Van daaruit ontstond het idee om hier een jaarlijkse invulling aan te geven. Dit resulteerde in de oprichting van de stichting SteenworpContact op 12 augustus 2005. Het bestuur bestond uit John Vos (voorzitter en oprichter), Ageeth Beunk (vice-voorzitter), Sjaak Leenders (penningmeester), Ber Fort (secretaris) en Hans Muil (2e secretaris).

Er zijn in de loop van de jaren veel wijzigingen geweest in de samenstelling van het bestuur en de verschillende commissies (PR, logistiek en programmering). Vanaf 1-1-2016 is Steenworp onderdeel van WSV de Hoven. Bestuurslid en contactpersoon voor het Steenworpfestival is Ramón Soer. De huidige werkgroep bestaat uit de volgende leden:

Benthe Jutten
Gerard van Bussel
Katja Hogenes
Ginny Meulman
Esther van Mourik
Dick Geertman
Michiel Groothedde
Noor Ketelaar
Eric Buunk
Coen Kolkman
Ramón Soer