Huiskamer en bibliotheek

 

In ‘t Hovenhuus vind je een comfortabele woonkamer met banken, fauteuils en een boekenkast met computerhoek. Dit is de plek waar je het servicepunt van de bibliotheek, Boekspot en de Wijkwinkel vindt. Ook worden hier BoekStart voorleesochtenden gehouden.

Servicepunt bibliotheek

Bij het Servicepunt van de Bibliotheek kun je geleende boeken terugbrengen of gereserveerde boeken ophalen. Reserveren kan via de website van de bibliotheek of via de computer in ‘t Hovenhuus. Handig, want dit bespaart je weer een ritje richting stad!

Boekspot

Boekenwurmen kunnen vast ook Boekspot waarderen. Bij Boekspot kunnen inwoners hun eigen boeken in een speciaal daarvoor geplaatste kast neerzetten en andere boeken weer meenemen. Gewoon gratis! Je vindt Boekspot, net als de bibliotheek, in ‘t Hovenhuus. Probeer het eens en maak vooral ook een ander blij door jouw boek in de Boekspotkast te zetten! Uiteraard mag je ook lekker met een boek uit de kast plaatsnemen in een van de fauteuils in ‘t Hovenhuus. Gratis kopje koffie of thee erbij en genieten maar.

Het servicepunt van de bibliotheek en Boekspot zijn geopend tijdens de reguliere openingstijden van ‘t Hovenhuus. In principe kunnen bewoners zelfstandig hun weg vinden in de Wijkwinkel en het Servicepunt. Zo nodig helpt de beheerder je op weg.

BoekStart inloopochtenden

Iedere donderdagochtend wordt er van 10.00-11.00 uur voorgelezen en gezongen voor ouders met hun jonge kinderen (0-4 jaar). Ook krijgen ouders tips over het voorlezen aan kinderen. Deze Boekstart Inloopochtenden komen tot stand in samenwerking met de peuterspeelzaal Sam&Max en kinderdagverblijf Tante Kaat.