Tante Kaat

Sinds 2009 is aan de Hovenierstraat 91 het Kinderdagverblijf “Tante Kaat” gevestigd. Voortgekomen uit de alom bekende ouderparticipatiecrèche KrisKras, op dezelfde locatie, heeft Tante Kaat inmiddels naam voor zichzelf gemaakt.
De ‘Kaatjes’, Anne, Frederiek en Hermine, werken alle drie twee dagen per week om op maandag, dinsdag en donderdag van acht tot zes uur dagopvang te bieden aan kinderen van 0 tot 4 jaar. Ook is er nog ondersteuning van Alien, de vaste vrijwilliger, en stagiaires van ROC Aventus en AOC Oost. Op deze dagen is het gezellig druk!

Op maandag, dinsdag en donderdag werken de ‘Kaatjes’ Hermine, Frederiek en Anne met 12 kinderen, en hiermee is de capaciteit van de ruimte ten volle benut. Aan reclame hoeft Tante Kaat vooralsnog niet te denken: met momenteel drie volle dagen en verschillende jongere broertjes en zusjes van de huidige kindjes, pas geboren of op komst, is het rooster tot augustus 2011 goed gevuld.

Iedere dag worden de kinderen tussen acht en negen uur gebracht, waarna er de gelegenheid is voor vrij spel. Puzzelen, spelen met de auto’s, een treinbaan aanleggen of met de poppen spelen, alles kan.
Om ongeveer half tien nemen alle kinderen plaats aan de tafel om fruit te eten. Na het fruit een schone luier of naar de wc, en als het weer het toelaat daarna naar buiten.
Tante Kaat heeft een eigen speelpleintje, waar zich ook een poort bevindt naar de ‘grote’ speeltuin. Bij slecht weer wordt er geknutseld, maar ook dan wordt er tenminste even een frisse neus gehaald.
Om half twaalf wordt de van thuis meegebrachte boterham opgegeten, en daarna gaan de meeste kinderen (na een schone luier of toiletbezoek) naar bed in één van de twee slaapkamers. Alle kinderen die overdag nog slapen hebben hun eigen bedje bij Tante Kaat. De kinderen die niet meer slapen ’s middags kunnen zich bezighouden met vrij spel, kleien, kleuren of een knutselactiviteit. Ook samen een boekje lezen op de bank is favoriet: even een rustmoment halverwege de dag…
Om half drie zijn de meeste slapers weer wakker, dan schuift iedereen aan voor een tweede fruitportie. Meteen na het fruit wordt er weer buiten gespeeld, het liefst zo lang mogelijk! Tussendoor nog weer een schone luier of even naar de wc, en dan is het al zo weer tijd: tussen half vijf en zes uur druppelen ouders weer binnen om hun kinderen op te halen.

Voor meer informatie kun je mailen naar: info@tantekaatkinderopvang.nl

of bezoek de website www.tantekaatkinderopvang.nl

logo Tante Kaat Kinderopvang